Det faktum, at sprød gylden kylling kan opnås uden brug af friture, er fantastisk (for ikke at nævne, hvor hurtigt airfryeren kan gøre det!). Der er
ingen grund til at tænde for din ovn eller varme fritureolie: Denne kylling parmesan
smager lige så godt som den traditionelle version med meget mindre indsats.
4 portioner. Forberedelsestid: 10 min. Samlet tid: 50 min
# Ingredienser
2 store skindfri kyllingebryst
salt og friskkværnet sort peber
1/3 kop hvedemel
2 store æg
1 kop panko brødkrummer
¼ kop friskrevet parmesan
1 tsk tørret oregano
½ tsk knuste chiliflager
½ tsk hvidløgspulver
1 kop marinara
1 kop revet mozzarella
friskhakket persille, til pynt
* Tilberedning
1. Skær kyllingebrystet i halve på langs for at skabe 4 tynde
stykker kylling;
krydr begge sider med salt og sort peber.
2. Placer mel i en lav skål; krydr med et stort nip salt og et
par kværn sort peber.
I en anden lav skål, piskes 2 æg sammen.
I en tredje lav skål blandes panko, parmesan, oregano, chiliflager
og hvidløgspulver.
3. Belæg kyllingen, en ad gangen, i mel, ryst evt overskydende
af.
Dyp i æg, lad det overskydende dryppe af, og dyp til sidst i
panko-blandingen,
tryk forsigtigt for at klæbe og sørg for, at begge sider af kyllingen
er godt belagt.
4. Arbejd i hold, hvis det er nødvendigt, i en airfryer-kurv,
læg kylling i et enkelt lag.
Steg ved 200 °C, vend én gang, i 5 min på hver side.
Top kylling med marinara og mozzarella.
Fortsæt med at stege ved 200 °C indtil osten er smeltet og gylden,
ca. 3 min mere.
5. Fordel kylling mellem 4 tallerkener. Pynt med persille.
Paneringen:
Vi bruger en blanding af panko og parmesan for at sikre, at paneringen
ikke kun bliver ekstra sprød, men fyldt med smag. Sørg for, når du dypper dine kyllingestykker
i æggeblandingen, at du virkelig får hver eneste overflade dækket, og gør derefter
det samme med din tørre blanding.
Dette vil garantere, at din panering bliver på din kylling (hvor
den hører hjemme).
Airfryeren vil ikke kun gøre din kylling sprøde og perfekt, men
vil smelte og stege din ost til den perfekte osteagtige, sprøde bid. Alt du behøver
er 10 min (5 pr. hver side) til at tilberede din kylling og 3 min mere til at riste
osten.
Servering af kylling parmesan:
Server denne ret oven på pasta (fra spaghetti til fettuccini)
for at drage fordel af al den lækre marinara, men du kan også servere den almindelig
sammen med utallige andre ting, fra hvidløgsbrød til rosenkål og risotto.
Se alle de bedste opskrifter
med Airfryer
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------