Denne suppe er lige hvad man drømmer om på en kold og blæsende dag. Tyk, cremet og fantastisk mættende. Bedst 24 timer i døgnet
Forberedelsestid 25 min. Tilberedning 45 min. Let. Til 4
pers.
# Ingredienser
1 spsk olie
100 g bacon i ½ cm tern
300 g kartofler, skrællet og skåret i ½ cm tern
400 g majs, friske, frosne eller fra dåse
1 liter hønsebouillon (se opskrift)
½ liter piskefløde
1 spsk friskhakket koriander
* Tilberedning
1. Olien opvarmes i en stor, tykbundet gryde.
Baconternene steges ved lav varme i 6-9 min.
Tilsæt kartofler og majs, og steg videre i 3-5 min, til
kartoflerne netop har taget lidt farve.
2. Tilsæt nu hønsebouillon.
Væden bringes i kog og simrer ved svag varme i 25 min, eller
til kartoflerne er møre.
Tilsæt fløden og kog videre i 5 min.
Smag til sidst til med salt og peber og dekorer den færdige
suppe med frisk koriander.
Kokketips En rød peberfrugt snittet i små tern kan
tilsættes suppen sammen med majs og kartofler. Det vil give suppen et lidt mere
festligt udseende.
Pres evt. et fed hvidløg ned i suppen for ekstra smag.
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.