Logo

Hollandaisesauce - alle elsker en god sauce fra Kogebog.dk💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hollandaisesauce - alle elsker en god sauce fra Kogebog.dk💘 

 
Den traditionelle kombination er hollandaisesauce og friske grønne asparges. Følg anvisningerne her på Kogebog.dk. Der skal en god sauce til god mad.
Forberedelsestid 10 min. Tilberedning 10 min. Portionen giver ca. 5 dl sauce / til 4 personer.
Er I kun to, så halver opskriften.

 
# Ingredienser
200 g klaret smør (se nedenfor)
3 æggeblommer, stuetemperatur
en knivspids cayennepeber (se Kokketips)
1 tsk citronsaft
salt

 
* Tilberedning
1. En gryde fyldes halvt op med vand.
Vandet opvarmes til kogepunktet.
Vælg en ildfast skål, der passer ned i gryden. Skålen må ikke røre vandet.

 
2. Smørret smeltes i en anden gryde.
Kom æggeblommerne i den ildfaste skål sammen med 3 spsk vand.
Pisk dem lyse og skummende.
Placer skålen over vandbadet og pisk æggemassen, til den bliver tyk og cremet i konsistensen.
Tilsæt smørret gradvist. Pisk grundigt mellem hver tilsætning.
Når al smørret er pisket ind i saucen, sies den ned i en ren gryde.
Smag den til med cayennepeber, salt og citronsaft.
Saucen kan serveres med det samme eller holdes varm over vandbadet, godt tildækket med husholdningsfilm.

 
Kokketips Hvis saucen bliver for kold, vil den stivne.
Den kan opvarmes langsomt over vandbad.
Bliver saucen derimod for varm, kan den nemt skille.
Saucen kan reddes ved at piske den godt igennem med lidt koldt vand.

 
Cayennepeber måles af med spidsen af en kniv.
Vask hænderne, hvis de er kommet i berøring med peberet, ellers kan det svide ved berøring af øjne og læber.
 
Hollandaisesauce
Saucen må aldrig blive for varm, det vil få den til at skille.
Hollandaisesauce - alle elsker en god sauce fra Kogebog.dk💘 

Æggeblommer og vand piskes lyse og skummende i en mellemstor skål.
Skålen placeres derpå i vandbad. Smørret piskes gradvist ind i æggemassen.
Hollandaisesauce - alle elsker en god sauce fra Kogebog.dk💘 

Saucen piskes kraftigt, til den er tyk og luftig.
Hollandaisesauce - alle elsker en god sauce fra Kogebog.dk💘 

Den færdige sauce sies ned i en skål og smages til med krydderier.
 
Klaret smør
Klaret smør branker ikke så nemt som almindeligt smør og er derfor velegnet til stegning.


Hollandaisesauce - alle elsker en god sauce fra Kogebog.dk💘 Hollandaisesauce - alle elsker en god sauce fra Kogebog.dk💘
Til 100 g klaret smør: skær 180 g smør i tern.
De kommes i en lille gryde, som placeres over vandbad.
Smørret smeltes langsomt. Undgå omrøring.
Tag gryden af varmen og lad smørret køle let af
Fjern forsigtigt skummet fra overfladen.
Hæld forsigtigt det klarede smør over i en skål.
Lad bundfaldet blive tilbage i gryden.
Bundfaldet smides ud, mens smørret opbevares i en lufttæt boks i køleskabet.

 
Se alle de bedste opskrifter på Sauce

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.427 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her