Gorgonzola (il formaggio blu) er en blåskimmelost fra Lombardiet i Norditalien. Navnet stammer fra en by tæt ved Milano. Gorgonzola
er lavet af komælk, og fedtindholdet er højt, 48%. Der er mange efterligninger,
men navnet Gorgonzola må kun bruges om den ægte. En god gorgonzola har tætte,
grønne årer i en flødegylden. blød, næsten cremet masse.
Opbevar den koldt i
alufolie (sådan sælges de hele oste), men tag den ud ½-1 time, efter størrelse,
før den skal nydes.
Gorgonzola bruges i
saucer og dressinger og anden mad, ofte indbagt. Men den er også fin som
afslutning på et godt måltid.
Se de bedste opskrifter med
Gorgonzola
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------