Honning giver en fin smagsbrydning til en kop cremet
cappuccino. Kaffen smager specielt godt efter et lidt kraftigere måltid.
• Letmælk er lettere at piske til skum end sødmælk.
• Vælg en stærk pulverkaffe.
Forberedelse 5 min. 4 kopper
# Ingredienser:
4 spsk mørkristet pulverkaffe
4 tsk honning
4 spsk kaffefløde
6 dl letmælk
2 tsk kakao eller reven chokolade
* Tilberedning:
1. Læg 1 spsk pulverkaffe og 1 tsk honning i hver kop.
Kom 1 spsk fløde i hver kop og bland ingredienserne.
2. Varm mælken til den er hed.
Hæld den hede mælk i en blender eller foodprocessor og
kør til mælken har dannet et fast skum.
Hæld mælken tilbage i gryden og varm den op.
3. Fordel mælken i kopperne og rør rundt til kaffen
er godt blandet.
Øs skummet på med en ske.
4. Drys reven chokolade eller kakao ovenpå skummet og
server straks.
VARIATION
Cappuccino kan også laves på brygget kaffe.
Fyld en kop 2/3 med stærk kaffe.
Rør honning i og hæld så mælk på op til kanten.
Følg i øvrigt opskriften.
Cremet cappuccino:
Pr. kop: Energi: Kcal 97 = kJ 4115
Kulhydrat 14 g Protein 6 g Fedt 2 g (18%) Fibre 0 g
Tips:
Du kan også piske mælken med et piskeris eller mixeren.
Men det er lettere at få et kraftigt skum med en blender
eller foodprocessor.
Varier gerne smagen på kaffen ved at blande pulverkaffen
med fx kakao, chokolade, vaniljesukker, ingefær eller kanel.
Se alle de bedste
opskrifter med Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.