En klassisk æggesnaps opskrift er med æggeblommer og sukker,
der røres/piskes ud til en luftig masse. Meget enkelt, men det tager lidt tid
at røre æggesnapsen sammen. Der kan der tilsættes meget forskelligt til
æggesnapsen.
Æggesnaps til 1 person. – forskellige opskrifter på
æggesnapsen
Indhold
Klassisk æggesnaps
Æggesnaps med smag
Æggetoddy
Æggesnaps med Baileys
Æggepunch
Tips
Prøv en æggesnaps
Klassisk æggesnaps
Opskriften er til 1 person.
Ingredienser:
2 pasteuriserede æggeblommer
5-6 tsk sukker
Fremgangsmåde
Æggeblommer og sukker kommes i en lille skål.
Rør æggesnapsen grundigt sammen, så den til sidst får en
mere cremet konsistens.
Der må ikke længere være knasende sukkerkorn i skålen.
Nyd æggesnapsen som den er.
INFO: Det er den klassiske opskrift på en æggesnaps, som den
laves med pasteuriserede æggeblommer. Den kan også laves med hele æg, som
tilsvarende piskes sammen med sukker. Her skal du beregne 4 teskefulde sukker
pr. æg.
Sukker kan i øvrigt også udskiftes med flormelis, der er
nemmere at røre ud i æggene.
Gå til toppen af siden
Æggesnaps med smag
Æggesnapsen kan tilsættes forskellige slags smag, og her
kommer en række forslag.
Kakao
Kakao er er godt til æggesnapsen. Tilsæt en lille teskefuld kakao
til ovenstående mængde, det smager altså rigtig godt.
Citron eller appelsin
Citron er også godt, og her skal du beregne en teskefuld
citronsaft til hver portion. Eller smag den til. Her kan du også anvende
friskpresset appelsinsaft.
Gå til toppen af siden
Æggetoddy
Du kan også lave en udgave med spiritus, og her er der
forskellige muligheder.
Især rom og cognac er gode i æggesnapsen, og her skal du
beregne en spiseskefuld til hver.
Måske lidt mere, hvis du ønsker at alkoholen smager igennem.
Måske vil nogle endda hævde, at æggesnapsen ikke er ægte før
den er tilsat rom.
Gå til toppen af siden
Æggesnaps med Baileys
Baileys er også en fin smagsgiver til æggesnapsen.
Her pisker du 4 æg sammen med 4 spsk sukker, og det skal
piskes luftigt.
Kom 3 dl mælk i sammen med kornene fra en vaniljestang.
Pisk det sammen og tilsæt 1½ dl Baileys, hvorefter det er
klar til servering til fire personer.
Gå til toppen af siden
Æggepunch
Æggepunch er en gammel klassiker, som er ret nem at lave.
Her er det en original opskrift på den populære æggedrik med hvidvin.
Rør 6 æggeblommer sammen med 350 g sukker, indtil sukkeret
er rørt ud.
Kog 25 cl vand op med 1 kanelstang og 2 nelliker, og si kanel
og nelliker fra.
En flaske hvidvin (75 cl) varmes op i krydderilagen, men den
må ikke koge, for så fordamper alkoholen i vinen.
Rør derefter blandingen ud i æggemassen, og her kan der
tilsættes lidt gin, rom eller anden spiritus, hvis du ønsker din æggepunch mere
stærk.
Æggepunchen serveres straks.
Gå til toppen af siden
Tips:
Du kan i øvrigt servere æggesnapsen til den klassiske opskrift
på øllebrød.
Bidrag gerne med din kommentar herunder, for æggesnapsen og
de andre æggedrikke laves helt sikkert på et utal af måder. Så kom gerne med
din opskrift eller tips.
Gå til toppen af siden
Prøv en æggesnaps
Æggesnaps er hyggeligt og rent lækkeri for børn og barnlige
sjæle.
Æggesnaps – det er rent slik. Før vingummibamserne og
skumbananerne var opfundet hyggede børn og voksne sig om aftenen med en
æggesnaps. Rør det hele ud i en kop. Det tager tid.
Charmen ved en æggesnaps er, at der skal arbejdes med
teskeen ned i koppen. Rør og rør og rør igen med teskeen, til sukkeret er helt
rørt ud, og du slet ikke kan mærke sukkeret knase mellem tænderne længere.
Gå til toppen af siden