Opskriften kan ikke være enklere, og denne klassiske
dressing med olie og eddike passer til alle typer salat og grønsager. Bliv
overbevist - prøv 💘
Tilberedningstid 5 min. Portionen giver ca. 2½ dl dressing
# Ingredienser
2 spsk dijonsennep
½ dl hvidvinseddike
2 dl olie af god kvalitet
salt og peber
* Tilberedning
1.·Sennep og hvidvinseddike piskes sammen i en lille skål.
Der krydres med salt og peber.
2. Olien tilsættes gradvist. Pisk grundigt mellem hver
tilsætning.
Dressingen vil tykne og få en cremet konsistens.
Tilsæt evt. lidt mere olie, hvis dressingen virker for skarp
i smagen.
3. Dressingen kan opbevares ved stuetemperatur i op til 1
uge.
Den hældes i en tætsluttende beholder og stilles på et mørkt
sted.
Kokketips
Som tommelfingerregel gælder det, at vinaigrette laves af
1
del eddike (eller citronsaft) og 4 dele olie.
Perfekt vinaigrette
med lunt vintergrønt
Denne vinaigrette
smager ligesom den, du får i Frankrig. Med perfekt syre-fedme-balance og skarp
dijonsennep er en salat med vinaigrette den geniale sidevogn til omeletter,
bøffer, pølser og andet, der har brug for et spark. Prøv også med lunt
vintergrønt.
Til 4 personer
# Ingredienser
2 spsk dijonsennep
4 spsk hvidvinseddike
lidt havsalt
1 dl god olie
2 spsk cremefraiche 38%
½-1 fed hvidløg, revet
* Alt røres sammen.
Se alle de bedste opskrifter på Sauce eller Dressing
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.