Chili, koriander og kokos giver en udsøgt thailandsk smag på denne kyllingegryde. Server med ris drysset med ristet kokos.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 30 min. 4 portioner
#Ingredienser
4 hele kyllingelår, med overlår, uden skind, ca. 1 kg
1 spsk jordnøddeolie
2 fed hvidløg
1 tsk sambal oelek
6 spsk hønsebouillon
25 g strimlet spinat
50 g kinesisk salat eller julesalat
1 spsk Maizena
6 spsk kokosmælk
1 spsk hakket frisk koriander, samt kviste til garnering
salt
* Tilberedning
1. Del kyllingelårene
i over- og underlår.
Opvarm olien på en teflonpande.
Brun kyllingen på alle sider ca. 5 min.
Læg kyllingen på en tallerken og hold den varm.
2. Pil hvidløgsfeddene og pres dem ned på panden.
Tilsæt sambal oelek og steg det under omrøring i 30 sek.
Kom bouillon og kylling på panden.
Bring det i kog, læg låg på og lad det simre ved svag varme i
ca. 20 min, eller til kyllingens sky er klar når man stikker
i
kødet med en gaffel.
Vend kyllingen et par gange undervejs.
3. Læg kyllingen over på et serveringsfad med en hulske.
Dæk kødet med alufolie.
Kom spinat og kinesisk salat på panden.
Lad det simre under låg i 3 min, eller til bladene falder sammen.
4. Bland Maizena og kokosmælk godt og hæld det på panden.
Bring det i kog under omrøring og lad det simre ca. 2 min til
blandingen er tyk.
5. Tilsæt hakket koriander og smag til med salt.
Hæld saucen over kyllingen og garner med korianderkviste.
Tips:
Sambal oelek er lavet af knuste chilifrugter og
salt og kan købes i asiatiske butikker og
velassorterede supermarkeder.
Man kan også anvende frisk knust chili som findes på dåse.
Frisk koriander har få kalorier, men indeholder
meget kalium, jern, samt vitaminerne A og C.
Tilsæt hakket koriander lige inden serveringen.
Kylling med koriander:
Pr. portion: Energi: Kcal 271 = kj 1138
Kulhydrat 3 g Protein 31 g Fedt 15 g (50%) Fibre 2 g
• Retten indeholder meget protein.
• Spinat indeholder meget A- og C-vitamin.
Se alle de bedste opskrifter med Fjerkræ
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.