Lidt kød og mange
grønsager - Her kommer en kinesisk opskrift, hvor grønsagerne ofte dominerer, og hvor kødet
giver ekstra god smag
Til 4 personer. Tilberedningstid:
20 min. Stegetid: 10 min. Ikke fryseegnet.
# Ingredienser
2 pakker
kyllingebryst à 500 g
2 løg
1-2 fed hvidløg
1 stykke frisk
ingefær eller 1 tsk tørret
1 dåse bambusskud på
450 g
1 dåse vandkastanjer på 300 g
300 g grønne bønner eller sukkerærter
1 rød peberfrugt
3 spsk kinesisk soja
2 spsk sherry
½ dl bouillon
salt, peber
1 spsk maizenamel
* Tilberedning
1. Udben
kyllingestykkerne og tag skindet væk.
Skær kødet i smalle
strimler.
Pil løgene og skær
dem i skiver.
Pil og knus
hvidløgsfeddene.
Skær ingefær i små
tern, bambusskuddene i strimler og vandkastanjerne i skiver.
2. Lad olien blive
varm i en gryde.
Svits løgene, hvidløg og ingefær.
Kom kyllingestrimlerne i og lad dem snurre i 4-5 min.
3. Kom grønsagerne i
gryden og tilsæt kinesisk soja, sherry og bouillon.
Krydr med salt og
peber.
Lad det snurre endnu nogle minutter, men så grønsagerne stadig er »sprøde«.
4. Udrør maizenamel
med lidt koldt vand.
Rør det i retten, så
den jævnes.
Kog yderligere 1
minut.
5. Server straks
efter med løse ris til.
Kinesisk soja kan
stilles på bordet, så retten kan krydres yderligere hermed.
Se flere retter fra det
kinesiske køkken HER