Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 50 min. Koge- og trækketid, ris: 24 min. Stegetid: 1 time. Middelsvær at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser til Hane, tyrkisk:
1 ung, friskslagtet hane på ca 2 kg eller en frossen, optøet
salt og peber
½ tsk friskrevet ingefær
Fyld:
2 dl ris
3 dl vand salt
Endvidere:
2 spsk olie
1 porre
2 forårsløg
60 g rosiner (1 dl)
Til stegning:
60 g smør eller ½ dl olie
1,5 dl (hønse)bouillon eller vand
Sauce:
1½ spsk Maizena
½ dl vand
evt. fløde
evt. friskrevet ingefær
Kødnåle eller ufarvet bomuldsgarn
*
Sådan laves Hane,
tyrkisk:
Fyld:
1. Bring vand og salt i kog.
Kom risene i og lad dem koge 12 min. for svag varme under
tætsluttende låg.
Tag gryden fra varmen og lad risene trække 12 min., stadig
under låg.
2. Skær rodskiverne af porre og forårsløg, fjern
yderbladene, skyl godt og skær dem i tynde ringe.
Giv rosinerne et kort opkog i vand. Lad dem dryppe af.
3. Smelt olien i en gryde og svits porre og forårsløg kort,
uden at de tager farve.
Tag gryden fra varmen og rør rosinerne og risen i.
Krydr med peber. Lad det køle af.
Hanen:
4. Gør hanen i stand. Se And, udtagning af.
Gnid den med salt, peber og revet ingefær ind- og udvendigt.
5. Kom det kolde fyld i hanen og luk med kødnåle eller sy
for den med ufarvet bomuldsgarn.
Varm fedtstoffet i en gryde og brun hanen på alle sider.
Brun hjerte og kråse med.
Hæld bouillon eller vand ved.
Dæmp varmen og lad hanen stege ved svag varme ca 1 time.
Låret skal løsne nemt og den udpiblende saft skal være klar
og ikke rosa.
6. Tag hanen op og hold den varm, gerne under folie og
viskestykke.
Si fonden. Varm den atter op.
Tilsæt evt. lidt mere bouillon, fløde eller vand, lad det
koge op.
Rør Maizena ud i koldt vand og rør det i saucen.
Lad den koge igennem 3-4 min.
Smag til med salt og peber og evt. lidt revet ingefær.
7. Tag fyldet ud af hanen og læg det i midten af et halvdybt
varmt fad.
Del hanen i 6-8 stykker. Se And, udskæring af.
Læg stykkerne rundt om risen på fadet.
Hæld lidt af saucen over og server resten til.
Tips: Risfyldet
kan tilsættes 200 g dampet hakket spinat.
Andet fjerkræ kan tilberedes på samme måde.
Se de bedste opskrifter med Hane
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------