Logo

Duer i gryden - dejlig opskrift

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Duer i gryden - dejlig opskrift

 
Vildtretter behøver ikke at være dyr, elegant mad. Lidt ferske rester fra fryseren, af fx fasan, duer eller harekød kan blive til en dejlig, nem søndags- eller gæsteret.
Benyt også vildthandlernes tilbud.

Til 4 personer. Tilberedningstid: ca 1 time og 45 min. Fryseegnet.

 
# Ingredienser
4 skiver bacon, hjemmeskåret
50 g smør

4 flåede, rensede duer
1 stort løg

1 gulerod
200 g markchampignon
1 håndfuld tørrede svesker uden sten
2½ dl piskefløde

1½ dl vildtfond eller kraftig bouillon
2 spsk maizenamel

salt og peber, paprika

 
* Fremgangsmåde
1. Gnid duerne ud- og indvendig med salt og peber.

 
2. Stræk baconskiverne ved at gnide dem med bagsiden af en kniv.
Bruger du færdigkøbt sliced bacon er dette ikke nødvendigt.
Bind dem omkring duerne.

 
3. Smelt 40 g smør i en tykbundet gryde og brun duerne på alle sider.

 
4. Pil løget og hak det fint.
Kom det i gryden og lad det gyldne.

 
5. Skrab guleroden og skær den i fine terninger, der også hældes i gryden.

 
6. Hæld sveskerne, fløden og den kogende fond eller bouillon ved.
Evt. kan du komme et par dråber kulør i saucen.
Lad duerne simre ved svag varme i 1-1½ time, alt efter alder. (duernes)

 
7. Tag duerne op og hold dem varme.
Jævn saucen med maizenamel, der er udrørt i lidt vand.

 
8. Svits de rensede, udskårne champignon 2 min. i resten af smørret på en pande.
Hæld dem i saucen, der smages til.

 
9. Smørristede kartofler og en grøn salat med flødedressing serveres til.


Duer i gryden - dejlig opskrift 

Fire duer i gryden er bedre end 10 på taget.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 7.612 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her