Der bliver masser af rester af denne hovedret. Her er alle de bedste opskrifter samlet – se også menuforslag
Forberedelsestid: 25 min. Tilberedningstid: 45 min.
Kuverter: 10 + masser af rester
# Ingredienser
7 kg skinke med ben
2,5 dl abrikosmarmelade
2,5 dl brun farin
2 tsk stødt kanel
100 g hakkede macadamianødder
Karamelliserede ananasbåde:
1 stor ananas
1 spsk brun farin
* Tilberedning
1. Forvarm ovnen til 180 °C.
Løsn sværen på skinken ved at lade tommelfingeren løbe langs
sværens bredeste kant og træk.
Skær gennem sværen langs skanken og rids så sværen i et
dekorativt mønster.
Skær gennem fedtet i et diagonalt mønster.
2. Læg skinken i et dybt ildfast fad. Fordel marmeladen over
den.
Bland sukker, kanel og nødder og pres det ned i marmeladen
med hænderne.
Steg skinken i ovnen i 25 min.
3. Karamelliserede ananasbåde:
Skær den grønne top af ananassen. Lad skindet være og skær
ananassen i 8 både.
Fjern den inderste del af bådene og læg dem ved siden af
skinken.
Steg skinken sammen med ananassen i endnu 20 min.
Prøv sammen med:
Forret: Stegt
aubergine med haloumiost
Dessert: Rosinbrød
med karamelbananer
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.