Let opskrift på skønt og lækkert tilbehør med søde kartofler og æbler - Prøv den her! Find flere gode opskrifter med grønsager her på
Kogebog.dk.
Giver 6 portioner
# Ingredienser
900 g friske søde kartofler
60 g smør
120 g brunt sukker /
farin
½ tsk knust kanel
1 knsp muskatblomme eller
muskatnød
salt
2 Granny Smith æbler,
skrællede, uden kernehus og delt i fire
80 g granola korn
Æblebåde til
pyntning
* Fremgangsmåde
1. Forvarm ovnen til
190 °C.
For at tilberede søde
kartofler, skælles de med en grønsagsskræller.
Skæres i halve på langs,
og derefter i 1,5 skiver.
2. Smør et 2-liters ovnfast
fad eller en bageform med 15 g smør.
Bland brunt sukker, kanel
og muskatblomme i en lille skål.
Placer 1/3 af kartoffelskiverne
i den smurte form.
Strø med salt.
Smulder halvdelen af
sukkerblandingen over kartoflerne og fordel 15 g smør i klatter over.
3. Skær hvert æblestykke
i 4 både.
Læg halvdelen af æblerne
ovenpå kartoflerne i fadet.
Gentag lagene. Kom de
resterende kartofler øverst og 15 g smør.
Dæk til med et låg eller
folie.
4. Bages i 25 min.
Tag låget eller folien
af; hæld væden fra fadet over kartoflerne med en ske.
Strø med granola; bages
i yderligere 35 min eller indtil kartoflerne er gaffel-møre.
Pynt hvis det ønskes.
Serveres straks.
Trin 1: Skær kartoffelhalvdelen
i 1½ cm skiver.
Trin 2: Smulder sukkerblandingen
over kartoflerne.
Trin 4: Hæld væden fra
fadet over kartoflerne med en ske.
INFO: Søde kartofler
er tilgængelige hele året; højsæson oktober til december.
Se efter faste, pletfrie kartofler af jævn form. Undgå dem som har krakeleringer,
er mugne eller har bløde pletter. Opbevares i papir- eller perforerede plasticposer
på et køligt, velventileret sted i op til 1 uge. Må ikke fryses.
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler
Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør
✅ Her er kogebogen
med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med
Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------