Små, lette pandekager med en mild smag af banan. Server dem
gerne med sirup, bær eller en god klat skyr eller koldt flødeskum.
Til 4 personer
# Ingredienser:
4 bananer, modne
3 æg, delt i blommer og hvider
1 tsk honning (udelad, hvis bananerne er meget modne)
3 spsk fløde eller mælk
25 g hvedemel eller sigtemel
1 tsk bagepulver
1 tsk stødt kanel
1 tsk salt
smør til at stege i
*
Fremgangsmåde
Mos bananerne til en grov puré, men uden store klumper.
Rør æggeblommer, honning, fløde, mel, bagepulver og kanel
sammen.
Pisk æggehviderne stive med salt, og vend dem i forsigtigt i
dejen.
Smelt lidt smør på en blinispande eller en almindelig
stegepande.
Hæld 2-3 spsk dej på panden ad gangen over middel varme, og
smør den lidt ud.
Sæt gerne flere omgange dej på panden ad gangen.
Steg pandekagerne gyldne på begge sider, ca. 2-3 min på hver
side.
Server pandekagerne i små stakke, enten lune eller kolde.
Tips: Alt efter hvor saltet, du foretrækker dine
bananpandekager, kan du justere mængden
Se også vores andre opskrifter på pandekager.