Med en lækker kombination af sød kransekage og friske hindbær med ribsgelé er tærten en dejlig dessert, som kan serveres for både familie og
gæster
Til 5-6 personer.
Tilberedningstid: ca 30 min. Bagetid: ca 10 min. Fryseegnet uden fyld
# Ingredienser
250 g marcipan
100 g flormelis (2
dl)
1 æggehvide
Creme:
2 æg
2 spsk sukker
1 spsk maizenamel
2½ dl mælk eller fløde
2 tsk vaniljesukker
Fyld:
250 g hindbær
½ dl ribsgelé
* Fremgangsmåde
1. Riv marcipanen på
den grove side af råkostjernet.
Bland flormelis og
æggehvide og ælt det sammen så massen bliver glat og ensartet, så den kan
sprøjtes.
2. Aftegn en cirkel
efter en tallerken på bagepapir lagt på bagepladen.
Fordel halvdelen af
dejen i denne cirkel til en tynd plade.
Sprøjt resten af dejen langs kanten som tykke strimler.
Bag bunden ved 225
°C i ca 10 min.
Lad den svale.
3. Pisk æggene
sammen med sukker, maizenamel, mælk og vanilje i en tykbundet gryde.
Bring det langsomt
til kogepunktet mens der piskes.
Lad det endelig
ikke koge, så skiller det.
Tag gryden fra
varmen og lad cremen svale.
4. Kom makronbunden
på et fad.
Fordel cremen herpå og kom hele hindbær over.
Smelt geleen med
lidt vand.
Lad det svale lidt
inden det kommes på bærrene med en lille ske.
Serveres kold med
cremefraiche eller flødeskum.
Se alle de bedste opskrifter med Hindbær
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------