Her får du mousse dessert i flere spændende udgaver. Fx med
solbær, med hindbær, med brombær, med blåbær eller krydret jordbærmousse med
blåbær.
Forberedelse: 30 min.
4 personer.
# Ingredienser
250 g kvark
2½ dl piskefløde
30 g flormelis
400 g solbær
100 g solbærgelé
mynteblade til pynt
* Tilberedning
Rør kvarken, så den bliver let og luftig. Pisk fløden.
Fold den i kvarken sammen med siet flormelis. Sæt på køl.
Skyl og nip solbærrene. Smelt solbærgeléen i en gryde for
lav varme.
Tag fra varmen, og tilsæt 300 g solbær.
Knus dem let, rør ror at blande, og køl af.
Fold den helt afkølede solbærblanding i kvarkmoussen.
Fordel moussen i 6 portionsskåle eller -glas, og
drys med de sidste 100 g hele solbær. Pynt med mynteblade.
Hindbærmousse
Udskift solbærrene med 400 g hindbær.
Brug hindbærgelé, og giv evt lyserøde marengs til.
Brombærmousse
Udskift solbær med brombær og geléen med brombærgelé.
Kvarkmousse med blåbærsirup
Pisk 2 dl piskefløde, tilsæt 2 spsk flormelis undervejs.
Bland med 250 g kvark og blåbærsirup efter smag.
Serveres afkølet.
Blåbærsirup
300 g friske blåbær
1 dl vand
200 g sukker
*
Blend blåbærrene til puré.
Lad vandet, sukkeret og puréen koge under omrøring i 10-12 min.
Den afkølede sirup hældes gennem en si.
Sirup skal opbevares i køleskabet.
Krydret jordbærmousse med blåbær.
Kør 200 g jordbær, 90 g flormelis, 1 nip kanel og
1 spsk citronsaft i en foodprocessor.
Bland halvdelen af dette med 2½ dl flødeskum, hæld i skåle
eller glas.
Tilføj resten af puréen. Pynt med jordbær og blåbær.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert Is og sorbet Frugt og bær Tærter Mousse
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------