Clafoutis er en ret tung dessert, der oprindeligt stammer
fra Midtfrankrig. I gamle dage blev kagen bagt ved lav varme i flere timer; så
stod den klar, når arbejderne vendte hjem fra marken.
Forberedelsestid 25 min. Tilberedning 30 min. Let. Til 4
pers.
# Ingredienser
80 g hvedemel
1 æg
60 g sukker
2 dl mælk
½ dl piskefløde
40 g smør, smeltet
400 g friske kirsebær, skyllede og udstenede
flormelis, til drys
* Tilberedning
1. Ovnen forvarmes til 160 °C.
Melet sigtes ned i en røreskål. Lav en lille fordybning i
midten.
Tilsæt æggene og pisk til dejen er jævn.
Tilsæt sukker, mælk, fløde og smeltet smør.
Pisk grundigt mellem hver tilsætning.
Den færdige dej kan sies for at fjerne evt. klumper.
2. Et 1,5 l ildfast fad pensles med smør.
Fordel kirsebærrene i et jævnt lag. Hæld dejen herover.
Bages i ca. 30 min.
Mærk evt. efter med en kniv eller en strikkepind, om kagen
er helt gennembagt.
Kagen serveres varm, drysset med masser af flormelis.
Kokketips
Hvis det ikke er muligt at skaffe friske kirsebær, kan du
bruge kirsebær fra glas eller dåse.
Lad bærrene dryppe godt af i et dørslag, inden de sauteres
kort med 1-2 spsk Kirsch.
Steg under omrøring til spiritussen er fordampet.
Se alle de bedste opskrifter fra Frankrig
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.