Her får du dessert i flere spændende udgaver. Fx Kandiseret
citronskal, Fromais fraismousse med kandiseret klementin, Klementinskal med
orangelikør eller Hurtig klementinskal
Forberedelse: 30
min. Tilberedning: 4 timer over 5 dage. Giver 200 g skal.
# Ingredienser
1 kg usprøjtede
klementiner
2 liter vand
isterninger
1¼ kg sukker plus
100 g til drys
* Tilberedning
Rens og skrub
klementinerne.
Skræl dem, og kasser
den bitre hvide del.
Kom skallerne i en
stor gryde, tilsæt 1 liter vand, og bring det i kog.
Lad det simre 40
min.
Lad skallerne dryppe
af, og kom dem i en skål med vand og isterninger.
Hæld 1 liter vand i
en gryde med 1 kg sukker, og bring i kog.
Tilsæt skallerne, og
tag gryden af varmen, når vandet igen koger.
Lad det køle helt af
i løbet af en dag.
Gentag kogningen med
50 g sukker mere hver dag i 4-5 dage,
indtil sukkeret er
absorberet helt.
Rul skallerne i sukker
på bagepapir, og lad dem tørre helt ud.
Kandiseret citronskal
Følg samme fremgangsmåde med appelsinskal eller
lyserød grapefrugt.
Brug usprøjtede frugter, gerne økologiske.
Fromage frais mousse med kandiseret klementin
Tilbered moussen med 150 g fromage frais og 4 piskede
æggehvider.
Rør de kandiserede klementinskaller i moussen.
Klementinskal med orangelikør
Tilsæt 1-2 spsk likør efter eget valg til siruppen.
Grand Marnier er velegnet.
Hurtig klementinskal
Skær skallerne i strimler, og blanchér dem i kogende vand.
Lad simre 1 time i en sirup af 150 g sukker og 2 dl vand.
Se alle de bedste opskrifter med Forretter
Hovedret Desserter Is og sorbet Frugt og bær
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------