Det overrasker ikke nogen, at hyldebær, et bær med tilnavnet
the English grape bruges til at lave en af de bedste rødvine, der findes. Indsamlingen af hyldebær og den videre forarbejdning af dem tager sin tid.
# Ingredienser
15-30 klaser hyldebær
2 usprøjtede citroner
7 liter vand
1 kg melis
50 g vinsyre
* Tilberedning
Hyldebærrene ribbes - umodne kasseres - og skylles.
Lægges til tørring på køkkenrulle.
Citronerne vaskes og gnides tørre. Skallen skrælles tyndt
af.
Alle ingredienser kommes i en mindst 8 l stor beholder,
helst af stentøj, og står tildækket i 3 hele dage.
Så sis indholdet gennem et klæde, hældes på gode flasker,
helst vinflasker, og lukkes til.
Anbringes på en solrig plet i 2-4 dage, indtil indholdet
begynder at perle.
Så stilles de i kælderen, hvor de skal lagre, indtil det
bliver forår.
Et par flasker hyldebærvin er givetvis ikke noget, man får
hver dag, så det er en god ide at tage noget med, når man er indbudt til
haveselskab på en lun sommeraften.
Det siger sig selv, at der er et vist forarbejde, og man
skal også sørge for at smage på sit "værk" i forvejen.
Det skal lige nævnes, at hvis man ikke har lyst til at blive
"omtåget", har man den fordel, at hyldebærvin nemt kan fortyndes med
mineralvand, uden at smagen ændres væsentligt.
Se alle
de bedste opskrifter med Drikke
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Alkoholtester, Børnekokke eller Mad på 30 min.