Drikke Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 30-40 min. Afdrypningstid: 1 time. Let at lave. Lav pris.
# Ingredienser
til Hyldebærsaft:
1 kg modne hyldebær
½ l vand
3 æbler (Belle de Boskoop)
Pr. l siet saft: ½ kg sukker
½ tsk citronsyre
konserveringsmiddel
*
Sådan laves Hyldebærsaft:
1. Klip de groveste stilke af og skyl hyldebærrene i koldt
vand.
Skyl æblerne, befri dem for stilk og kernehus og skær dem i
både.
2. Kom hyldebær og æbler i en stor gryde og hæld halvdelen
af vandet over.
Bring gryden langsomt i kog og lad den koge under låg en
halv snes min., til bærrene er bristet.
3. Lad mosen dryppe af i et klæde eller en saftpose.
Vrid eller tryk ikke, så bliver saften uklar.
4. Hæld den afdryppede mos tilbage i gryden og overhæld med
resten af vandet.
Bring atter gryden langsomt i kog.
Lad bærrene koge ved svag varme og under låg et kvarters
tid.
Lad atter mosen dryppe af.
5. Mål saften og kom den i gryden igen.
Tilsæt sukker og citronsyre og kog saften under jævnlig
omrøring og ved svag varme, til sukkeret er opløst.
Skum saften og tilsæt konserveringsmiddel ifølge
brugsanvisningen på emballagen.
6. Hæld saften på helt rene og varme flasker. Luk straks.
Fortynd saften, før den drikkes. Beregn 4-5 dl vand til ½ l
saft.
Tips:
Hyldebær/æblemosen kan koges op med vand en tredje gang og
spises som suppe samme dag.
Server småkager eller kammerjunkere til.
Hyldebærsaft kan tilsættes forskellige krydderier, fx hel
kanel, hele nelliker og citronskal.
Fortynd saften med 4 dl vand pr. l saft og drik den som varm
toddy tilsmagt med rom.
Se flere
opskrifter med Hyldebær
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------