Hyben er rosens frugt, nærmere beskrevet dens krukkeformede frugtbund, der modnes og bliver kødrig, og fuld af lodne korn, efter rosens afblomstring. De dyrkede rosenarter giver de største hyben. Farven er fra orange til stærkt dybrød.
Hyben kaldes også Nordens citron på grund af sit store
C-vitaminindhold, der er størst når frugten er næsten eller netop moden. Hyben
fås hele, flækkede og tørrede i pulverform.
Haveejere har nem adgang til hyben, men hyben kan også af og
til købes i sæsonen, det tidlige efterår. Hyben bruges til saft, marmelader, i
frugtsupper og desserter.
De istandgjorte hyben kan fryses. Holdbarhed 1 år.
Se de bedste opskrifter med
Hyben
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------