Dessert. Arbejdstid: 20 min. Bagetid: 10-15 min. Middelsvær at lave. Mellem pris (4 personer).
# Ingredienser
til Grapefrugt med marengs:
2 grapefrugter
2 spsk smør
2 spsk honning
2 æggehvider
125 g flormelis (ca.
2,25 dl)
1 tsk citronsaft
Ovnfast fad
*
Sådan laves Grapefrugt
med marengs:
1. Sæt ovnen på 200
°C.
Del grapefrugterne
på tværs og løsn kødet med en skarp kniv (fx en grapefrugtkniv) mellem
hinderne.
2. Skær lidt af
bunden, så frugterne kan stå.
Stil dem i et
ovnfast fad med snitfladen opad.
3. Rør smørret blødt
med honningen.
Smør snitfladerne
med blandingen.
Marengs:
4. Pisk æggehviderne
næsten stive og tilsæt halvdelen af flormelissen sammen med citronsaften.
Fortsæt piskningen,
til marengsmassen er meget stiv, og vend så resten af flormelissen i.
5. Fordel marengsen
let toppet på grapefrugterne.
6. Sæt straks
(marengsdej tåler ikke at vente) fadet på ovnens midterrille i den 200 °C varme
ovn og bag, til marengsen er gylden, 10-15 min.
Server straks.
Tips: Dryp evt. grapefrugterne med portvin i
stedet for smør og honning.
Af og til fås grapefrugter
med rosa kød (hyppigst om efteråret). De er ikke helt så beske, som de gule kan
være.
Se flere
opskrifter med Grape
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------