Grapefrugten hører til citrusfamilien, og menes at være en krydsning af appelsin, Citrus aurantium, og Pompelmus/pomelo, Citrus decumana, en grapefrugtlignende, grov citrusfrugt. De første vellykkede krydsninger så dagens lys på De vestindiske Øer allerede i 1700-tallet.
Der er to
hovedsorter. En gul grapefrugt med gult kød, og en gylden/rosa grapefrugt med
rosa kød, også kaldet blodgrape. Sidstnævnte er den mildeste. Vi importerer
grapefrugt fra Sydamerika, Israel, USA (Californien, Arizona) Spanien, Cuba og
Cypern.
Grapefrugt spises
ofte som morgenmad. Og her er det vigtigt, at frugtkødet. når frugten er skåret
igennem på tværs, løsnes mellem hinderne, fordi det er hinderne, der giver den
bitreste smag. Det får alt for mange til at overdænge den ellers slankende
frugt med sukker. Grapefrugt kan ikke fryses. Det kan saften.
Se de bedste opskrifter med
Grapefrugt
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------