En nem dessert med
henkogte figner. Friske figner er ikke til at få alle vegne; desuden er det en
meget sæsonbestemt frugt. Men henkogte figner kan fås på dåse. Prøv dem med
eller uden flambering. Blommer kan anvendes i stedet. Blommer kan anvendes i
stedet.
Til 4-5 personer. Tilberedningstid:
ca. 20 min. Ikke fryseegnet.
# Ingredienser
1 ds (450 g) figner
25 g mandelflager
30 g smør
1 citron
85 g (1 dl) melis
½ dl Pernod eller
cognac
* Fremgangsmåde
1. Lad fignerne
dryppe godt af i en sigte. Gem lagen.
2. Kom en klat (ca.
10 g) smør på en pande og rist mandelflagerne, til de er gyldne.
Læg dem på
fedtsugende papir.
3. Hæld sukker og
resten af smørret på panden og lad det koge over jævn varme, til sukkeret er
lysebrunt.
Hæld 2 dl figen lage
i sammen med citronsaften.
Bring det i kog og
rør, til saucen er jævn.
4. Læg de afdryppede
figner på panden og vend dem i saucen, til de er varme.
5. Flamberingen kan
foretages i køkkenet eller over en spritflamme inde ved bordet.
Det er klogt at øve
sig nogle gange først i køkkenet, inden man binder an med flambering inde ved
bordet.
Pas på emhætten og hav
et låg parat, hvis flammerne skulle blive for høje.
6. Varm spiritussen
op, hæld den over fignerne og antænd det med en tændstik - eller ved at vippe
panden over spritflammen.
Ryst panden til
flammerne er døet hen og server derefter desserten på varme tallerkener.
Der hører flødeskum
til.