Logo

Cremet zabaione

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Cremet zabaione 

 
Denne klassiske italienske dessert er tiltalende, hurtig og let. Friske bær eller frisk frugt giver en syrlig kontrast til zabaionen.
• Hindbær er meget rige på C-vitamin.
• Sherry indeholder intet fedt.
Forberedelse 5 min + afsvalning. Tilberedning 10 min. 4 portioner

 
# Ingredienser:
CREMET ZABAIONE
3 æggeblommer
½ dl sukker
1 dl sherry eller Marsalavin
250 g hindbær

 
PYNT:
mynte- eller citronmelisseblade

 
* Tilberedning:
1. Pisk æggeblommer og sukker skummende i en glas-
eller metalskål.
Varm vinen i en gryde, men den må ikke koge.
Pisk den varme vin i æggesnapsen lidt ad gangen.

 
2. Bring vand i kog i en gryde og stil skålen deri.
Varm under konstant piskning til det er en tyk
og skummende creme.
Tag skålen op af gryden og fortsæt med at piske til
zabaionen er svalet af.

 
3. Fordel hindbærrene i portionsglas, men gem 
4 smukke bær til pynt.

 
4. Hæld zabaionen over bærrene og pynt med hindbær
og mynte- eller citronmelisseblade.


Køl zabaionen til den er helt kold eller server den lun.

 
SERVERINGSFORSLAG
Server desserten med mandelkager eller vafler.
Sæt dem i glasset eller smuldr dem i zabaionen.

 
Cremet zabaione:
Pr. portion: Energi: Kcal 121 = kJ 508
Kulhydrat 16 g Protein 3 g Fedt 5 g (37%) Fibre 2 g

 
Tips:


Cremet zabaione 

Desserten kan også serveres frossen.
Køl zabaionen efter trin 2 og frys den i en plastboks.
Server med frisk frugt og et par dråber likør.


Cremet zabaione 

Et godt alternativ er at skære en lagkagebund
i tern og dryppe stykkerne med frisk appelsinjuice.
Læg kagen i glassene og hæld zabaionen over.

 
Se alle de bedste opskrifter med Desserter

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.946 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her