Her får du lidt lækker gelé i flere spændende udgaver. Fx Bærgelé med Sauternes, Krydret bærgelé, Hibiscusgelé eller Rosenvandsgelé.
Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 4 min. 8 personer.
# Ingredienser
4 blade husblas
1 dl hindbærsirup
1 spsk hindbærlikør
1 dl blåbærsirup
1 spsk blåbærlikør
2 dl cremefraiche
100 g hindbær
100 g blåbær
* Tilberedning
Læg 2 blade husblas i blød i en skål koldt vand 10 min.
Kom 1 dl vand i kog. Hæld det i en skål.
Tilsæt den blødgjorte husblas, og rør, til det er helt
opløst.
Tilsæt hindbærlikør og sirup. Hæld det i 4 vodkaglas.
Forsæt på samme måde, og lav blåbærgele med blåbærsirup og
-likør.
Lad det stivne i køleskab i mindst 2 timer.
Kom 1 tsk cremefraiche i hvert glas til servering.
Afslut med nogle få hindbær oven på hindbærgeleen og
nogle få blåbær oven på blåbærgeléen.
Bærgelé med Sauternes
Kog 500 g ribs med 400 g hindbær og 150 g melis.
Hæld saften fra og kog den med 2 dl sød hvidvin, fx
Sauternes.
Tilsæt 3 blade blødgjort husblas.
Krydret bærgelé
Opvarm 5 dl vand med 65 g melis.
Tag det af varmen, og tilsæt 6 nelliker.
Lad det trække 10 min.
Tag nellikerne op, og tilsæt4 blødgjorte blade husblas.
Dæk de blandede bær med kold sirup
Hibiscusgelé
Kom 2 spsk tørrede hibiscusblomster i vandet.
Lad dem trække natten over.
Tilsæt 5 blade udblødt husblas, 4 spsk melis og
350 g blandede bær.
Rosenvandsgelé.
Kog 2 dl vand med 3 spsk melis og 4 hakkede hindbær.
Sigt det, og tilsæt 1 dl rosenvand og 3 blødgjorte blade
husblas.
Drys skovjordbær, brombær, kold gelé og frisk mynte over.
Se alle de bedste opskrifter med Drinks Snacks/sødt Forretter Tilbehør Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------