Aftensmad Hovedret Arbejdstid: 20 min. Stegetid: knap 2
timer. Middelsvær at lave. Retten er dyr. (4-6 personer)
# Ingredienser til And
med druer:
1 (friskslagtet) and (ca. 3 kg)
salt og peber
25 g smør
5 cl cognac
500 g (grønne) druer
Ovnfast fad
* Sådan laves And
med druer:
1. Sæt ovnen på 225°C.
Gnid anden med salt og peber indvendigt og udvendigt.
Læg den i et smurt, ovnfast fad med brystet nedad og brun
den i ovnen i 15 min.
Vend den og brun den lige så længe med brystet opad.
Dæmp varmen til 170 °C og lad anden stege videre, yderligere
ca. en time.
2. Skyl imens druerne og pres saften af halvdelen.
Skær den anden halvdel igennem og tag stenene ud.
3. Tag fadet ud af ovnen, anden skal være gyldenbrun og
næsten mør.
Hæld skyen fra, over i en skål.
4. Hæld cognacen over anden i fadet, sæt en tændstik til og
lad flammerne dø ud.
Skum fedtet af skyen og hæld den tilbage ved anden sammen
med druesaften.
Læg låg eller alufolie over, og lad anden stege yderligere
10-15 min.
5. Læg de udstenede druer ved og lad anden stege 8-10 min.
til.
Server anden omgivet af druerne.
Tips: Råstegte eller persille-smørvendte kartofler
kan serveres til.
Små stenfri druer er velegnede.
Smag skyen til med lidt honning eller sukker, hvis den er
for sur.
Lad anden hvile 5 min., før den skæres ud. Se And.
Se de bedste opskrifter med
And
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------