Dessert. Arbejdstid: 30 min. Afkøles: mindst 1 time. Middelsvær
at lave. Pris: Lav. Retten kan fryses (4-6 personer)
# Ingredienser til Ananasfromage:
1 lille ds ananas (ca. 250 g frugt)
4 blade husblas
4 æg
4 spsk sukker
1 dl ananaslage
½ citron saft af
1,5 dl piskefløde
Pynt: flødeskum og ananasstykker, citronmelisse
* Sådan laves Ananasfromage:
1. Læg husblassen i blød i koldt vand i 8-10 min.
2. Del æggene og pisk blommerne hvide med sukkeret.
Tilsæt ananaslage og citronsaft.
3. Tryk husblassen fri for vand og smelt den over vandbad.
Lad den svale og hæld den så håndvarm i en tynd stråle i
æggemassen, mens der røres godt.
4. Pisk fløden og æggehviderne stive hver for sig. Gem lidt
flødeskum til pynt.
5. Tilsæt ananasstykkerne, når æggemassen er ved at stivne.
Vend herefter de stiftpiskede hvider forsigtigt i sammen med
flødeskummet.
6. Hæld fromagen i en skål og lad den stå koldt, til den er
helt stiv, mindst 1 time.
7. Pynt før servering med flødeskum, ananasstykker og
citronmelisse.
Tips: Frisk ananas skal koges i sukkerlage før brug,
da den rå frugt indeholder et enzym, der nedbryder husblassens virkning.
Kan fryses; holdbarhed: 3 måneder.
Se de bedste opskrifter med
Ananas
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------