Logo

Vindruesorbet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Vindruesorbet 

 
Dessert. Arbejdstid: 60 min. Frysetid: 3-4 timer. Middelsvær at lave. Høj pris. Fryse-egnet. 8 personer.

 
# Ingredienser til Vindruesorbet
5 dl sød hvidvin
375 g sukker (knap 4½ dl)
4 spsk citronsaft
500 g grønne vindruer
500 g blå vindruer
2 æggehvider
2 forme à 1 l.
*
Sådan laves Vindruesorbet
1. Kog hvidvin og sukker sammen i en gryde, til sukkeret er opløst.
Lad lagen blive kold og rør citronsaften i.

 
2. Pil skindet af druerne.
Skær dem igennem og befri dem for kernerne.
Blend de grønne og blå druer hver for sig eller passer dem gennem en sigte.

 
3. Kom druerne i hver sin skål og fordel den kolde lage ligeligt i.
Bland druemos og lage til en ensartet masse.
Hæld den grønne og den blå druemasse i hver sin form og sæt dem til frysning.
Rør af og til og husk at skrabe formens sider ned, så længe det nemt lader sig gøre, så sorbeten ikke fryser i flager.

 
4. Pisk æggehviderne stive og rør dem i sorbeterne, når konsistensen er grødet efter 1½-2 timer.

 
5. Lad sorbeterne fryse færdige yderligere 1-1½ time.
Rør dem igennem og server straks i iskolde glas.

 
Tips: Server små drueklaser, penslet med smeltet, mørk chokolade til sorbeten.
Spis Makroner, Blondekager, Kransekagestykker eller Nøddetoppe til.
Holdbarhed i fryser: 2-3 måneder.

 

Se alle de bedste opskrifter med Vindrue

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.683 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her