Tilbehør Is. Arbejdstid: 30 min. Kogetid, sukkerlage: ca 5 min. Frysetid: ca 4 timer. Middelsvær at lave. Lav pris. Kan tilberedes i mikroovn. Fryse-egnet.
# Ingredienser
til Tomatsorbet
Sukkerlage:
½ dl vand
85 g sukker (1 dl)
1 dl hvidvin
1 usprøjtet citron, skal af
1-1½ citron, saft af
400 g modne tomater eller 1 ds flåede (400 g)
et par dråber tabasco
hvid peber og urtesalt
1 æggehvide
Form: 11
evt. sorbetière
*
Sådan laves Tomatsorbet
Sukkerlage:
1. Kog sukker og vand, til sukkeret er helt opløst.
Skyl citronen og skræl en spiral af skallen.
Kom den i lagen sammen med hvidvinen.
Sluk og lad lagen blive helt kold. Tag citronskallen op.
2. Skold og flå tomaterne.
Fjern stilkefæste og kerner og skær tomatkødet i mindre
stykker.
Blend tomatkødet eller purér det gennem en sigte.
Dåsetomater skal dryppe af først.
3. Bland tomatmassen med den kolde sukkerlage og smag til
med citronsaft, et par dråber tabasco, hvid peber og urtesalt.
Kom massen i en form og sæt den til frysning.
Rør i sorbeten og skrab siderne fri for isdannelser den
første times tid, så sorbeten ikke fryser flaget.
Eller brug en sorbetière.
4. Frys sorbeten grødet.
Pisk den igennem med elpisker og rør en stiftpisket
æggehvide i.
Sæt sorbeten tilbage i fryseren og frys den færdig.
Den skal være fast, men ikke hård.
Rør den evt. igennem, inden den serveres.
5. Anret sorbeten i kolde glas med en varm ske.
Tips: Server sorbeten som mellemret til en middag med
flere retter (før kødretten) eller som en forfriskning på en varm sommerdag.
Sorbeten er også godt tilbehør til fx Agurkesuppe, kold eller
serveret sammen med Avocadocreme
eller Avocadopuré.
Sorbeten kan tilsættes eller stænkes med lidt vodka og/eller
lidt sellerisalt.
Pynt med lidt grønt, fx basilikum.
Holdbarhed i fryser: 3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Tomat
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------