Yndlingsdesserten
for både børn og voksne er sandsynligvis is. Med is i fryseren, det være sig
færdigkøbt eller hjemmelavet, kan man klare enhver dessert situation, lige fra
kræmmerhuset til den elegante festanretning.
Til 4-6 personer. Tilberedningstid:
15 min. Frysetid: 3 timer.
# Ingredienser
4 æg
ca. 85 g (1 dl)
melis
5 dl piskefløde
1 tsk vaniljeessens eller 1 tsk fintreven citronskal
* Fremgangsmåde
1. Skil æggene i
blommer og hvider.
Pisk blommerne
sammen i en skål.
2. Pisk hviderne
stive og tilsæt sukkeret en teskefuld ad gangen.
Marengsmassen skal være tyk og blank.
3. Vend blommerne i,
til der ikke længere er gule striber.
4. Pisk fløden tyk,
men ikke helt stiv og fold den i æggemassen.
5. Tilsæt
smagsingrediens (eller udelad den).
6. Hæld
ægge-flødeblandingen i en frysefast form (fx en plastskål).
Dæk med alufolie og
sæt den i fryseren mindst 3 timer.
Man behøver ikke at
røre i denne is under frysningen.
7. Tag isen ud af
fryseren og stil den i køleskabet ca. 15 min. før den skal spises.