Lav din egen isanretning, der fornøjer både øje og gane. Og
dét til alle aldre. Her viser vi muligheden, men du kan også selv komme med
ideer...
Til 4 personer. Tilberedningstid:
20 min.
# Ingredienser
1 portion nem is (eller
gammeldags vaniljeis se opskrift her)
Nem-is:
4 æg
ca. 85 g (1 dl)
melis
5 dl piskefløde
Frugt og pynt:
1 ds halve abrikoser
200 g friske jordbær
eller andre bær
2 glas likør, fx
orange eller kirsebær
mandelflager
evt. flødeskum
* Fremgangsmåde
Nem-is:
1. Skil æggene i
blommer og hvider.
Pisk blommerne
sammen i en skål.
2. Pisk hviderne
stive og tilsæt sukkeret en teskefuld ad gangen.
Marengsmassen skal være tyk og blank.
3. Vend blommerne i,
til der ikke længere er gule striber.
4. Pisk fløden tyk,
men ikke helt stiv og fold den i æggemassen.
5. Hæld ismassen i
en frysefast form.
Dæk med alufolie og
sæt den i fryseren mindst 4 timer.
Du behøver ikke at
røre i denne is under frysningen.
6. Læg en kugle
eller en stor skefuld is i hvert af 4 høje glas.
Fordel halvdelen af
frugten over.
7. Bland lige dele
abrikossaft og likør.
8. Fyld glasset ¾ op
med is.
Kom resten af
frugten over og hæld likørsaften ved.
9. Drys lidt
mandelflager over desserten.
Pynt evt. med
flødeskum.
Serveres straks, om
muligt med langskaftede skeer til.