En isdessert er
noget af det mest taknemlige, du kan vælge. Næsten alle - både store og små -
holder af is, og den kan portions-anrettes eller serveres hel. Hvis isen så
oveni købet er hjemmelavet, skal komplimenterne nok lyde.
Til 4-6 personer. Tilberedningstid:
½ time
# Ingredienser
½ portion nougat is (se
opskrift)
½ portion mokka is
(se opskrift)
50 g mandler
85 g (1 dl) melis
25 g hasselnødder
til pynt
2 dl piskefløde
evt.
florentinerkager
* Fremgangsmåde
1. Hæld mandlerne
over med kogende vand og smut dem (dvs. gnid skindet af dem).
Hak dem groft.
2. Smelt sukkeret på
en tør pande.
Når det er lysebrunt, tilsættes mandlerne.
Rør med en
træ-grydeske og hæld massen over på en oliesmurt bageplade.
Knus nougat'en fint,
når den er kold.
3. Fordel isen i
høje glas, enten i kugler eller firkanter, med den knuste nougat imellem.
4. Pynt med
flødeskumstoppe og et drys hakkede nødder.
5. Giv florentinere
(nøddekager med chokoladeovertræk) til.