Dessert. Arbejdstid: 30 min. Frysetid: 3-4 timer. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. Middelsvær at lave. Mellem
pris. Fryse-egnet. (4 personer)
# Ingredienser
til Flødeis, frugtflødeis:
4 dl mælk
350 g sukker (4 dl)
500 g frugt (fx
jordbær, hindbær, fersken eller abrikos)
2,5 dl piskefløde
*
Sådan laves Flødeis,
frugtflødeis:
1. Bring mælk og
sukker i kog under konstant piskning.
Lad mælkeblandingen
blive kold. Det går hurtigst i vandbad.
2. Skyl og rens
frugten. Lad den dryppe godt af.
Blend den eller
passer den gennem en sigte.
3. Pisk fløden til
let flødeskum. Pas på, at det ikke bliver for stift.
4. Bland den purérede
frugt i den kolde mælkeblanding og vend det let piskede flødeskum i.
5. Hæld iscremen i
en ismaskine (sorbetiere) eller i en plast- eller aluform.
Sæt formen i
fryseren. Rør af og til i cremen under indfrysningen.
Ismaskinen klarer
selv omrøringen.
Lad isen fryse
mindst 3-4 timer.
Tips: Frugterne eller bærrene skal være velmodne,
så er de lettere at purére.
Bruges solbær, skal
de på grund af den kraftige smag koges et minuts tid med ½ l vand og 125 g (1½
dl) sukker, inden de passeres gennem en sigte.
Holdbarhed i fryser:
2-3 måneder.
Se flere
opskrifter med Flødeis
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------