Desserten er en forfriskende syrlig og let bitter
citronsorbet med en lille sprød kage til.
Arbejdstid: 45 min. Koge/bagetid: 30 min. Trækketid: 2-3
timer.
# Ingredienser til Citronsorbet med sprøde kager:
Citronsorbet:
3 usprøjtede citroner
1 liter vand
100 g farin
75 g sukker
Sprøde kager ca. 15 stk:
25 g smør (smeltet og lidt afkølet)
25 g sukker
25 g hvedemel
1 æggehvide
Pynt: kokosmel
*
Sådan laver du Citron sorbet med sprøde kager:
Kog en sukkerlage af vand, farin og sukker.
Pres saften af citronerne og gem den.
Læg de tomme citronskaller i sukkerlagen og lad den trække
2-3 timer.
Si lagen og tilsæt citronsaft.
Kør citronlagen på en ismaskine til passende konsistens og
frys den derefter i en egnet beholder.
Sprøde kager: Rør smør og sukker sammen med mel og
æggehvide.
Sæt dejen i køleskab ca. 30 min. til den er fast.
Sæt dejen med skeer på et par bageplader med bagepapir.
Brug bagsiden af en ske og smør dejen tyndt ud.
Drys med kokosmel og bag kagerne 4-5 min. ved 175 °C.
Flyt dem over på en bagerist og lad dem afkøle og blive
sprøde.
TIPS: Hvis du ikke har en ismaskine, så sæt citronlagen i
fryseren og pisk den igennem nogle gange undervejs. Når den er helt frosset,
kan den køres blød og cremet i en foodprocessor.
Se
flere dejlige desserter her
Kilde: Hjemmets bedste MAD