De her fiskefrikadeller passer perfekt til pommes frites og er så lækre, at børnene og du selv glemmer alt om fiskestave - det skal prøves
Til 4 personer. Tilberedning:
50 min.
# Ingredienser
600 g sejfilet
2 æg (delte)
3 spsk rasp
2 tsk sød sennep
150 g cremefraiche (38 %)
6 spsk mælk
2 tsk stærk sennep
1 spsk dild (fint snittet)
salt og peber
sukker
6 spsk kartoffelmospulver
2 spsk olie
* Tilberedning
1. Hak sejfileterne a to gange i en foodprocessor.
Bland den hakkede fisk i en skål med æggehvide, rasp og 1
tsk sød sennep.
Form 16 små frikadeller og stil dem i fryseren i 10
minutter.
2. Cremefraiche, 5 spsk mælk, 2 tsk stærk sennep, 1
tsk sød sennep og dild røres sammen og smages til med salt, peber og lidt
sukker.
3. 2 æggeblommer røres med 1 spsk mælk.
Frikadellerne vendes heri og derefter i
kartoffelmospulveret.
På en slip let-pande steges fiskefrikadellerne i olie ved
middelvarme i 3-4 min på hver side.
Serveres med saucen og pommes frites.
Energi pr. portion: 35 g protein, 22 g fedt, 20 g kulhydrater
= 418 kcal (1752 kJ)
Se en god opskrift på fritter i friture HER
og en god opskrift på fritter i ovn HER
GYLDEN SKORPE
Trick: Vend først fiskefrikadellerne i æg, og panér dem
derefter med kartoffelmospulver.
Det giver en fantastisk skorpe.
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.