Logo

Stegt vildsvinenakke

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stegt vildsvinenakke

 
De fleste vildsvin, der forhandles her i landet, er krydset med tamsvin. Smagen i de opdrættede vildsvin er ikke så karakteristisk, som hos de vildsvin der lever frit
Vildsvinenakke serveret med halve pærer med tyttebærsyltetøj.
Til 6 personer. Marineringstid: 2 døgn. Tilberedningstid: 1¾ time

 
# Ingredienser
1½ kg vildsvinenakke uden ben
Marinade:

1 porre
½ selleri
1 gulerod
1 stort løg
3 kviste timian
2 laurbærblade
2 flasker øl

 
Til stegning:
50 g smør
1½ dl af marinaden
1½ dl bouillon (helst vildtbouillon, ellers hønsebouillon)
2 spsk hvedemel

½ dl tør sherry
salt og peber

 
* Tilberedning
1. Gør grønsagerne i stand til marinaden og del dem et par gange.
Bland marinaden.

Snør kødstykket med bomuldsgarn, så bevarer det faconen bedre under stegningen.
Hæld marinaden over og lad kødet trække koldt heri et par døgn.

 
2. Tag kødet op af marinaden og tør det godt. Si marinaden.
Gnid kødet med salt og peber og brun det i smørret i en gryde.
Tilsæt 1½ dl af marinaden fra kødet og lad det stege i 1¼ time.

 
3. Si stegeskyen over i en gryde og suppler med bouillonen.
Giv det et opkog.
Rør melet til en jævning med lidt vand og hæld det i skyen.
Lad saucen koge godt igennem.
Tilsæt sherry og smag saucen til.

 
4. Anret stegen i skiver og hæld lidt af saucen over.
Kogte grønsager og små smørvendte kartofler serveres til samt tyttebær- eller tranebærsyltetøj i halve kogte pærer. 



Kogte råsyltede pærer

Kan laves i god tid, dagen før eller om formiddagen.



#

4 pærer

1 l vand

2 dl rørsukker

1 vaniljestang

1 citron, saften herfra

 

*
Skræl pærerne, halver dem og fjern blomst og kernehus.

Flæk vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud.

Fordel vaniljekorn i sukker og kom vand, sukker med vanilje, citronsaft og vaniljestang i en gryde. Kog op og kom pærerne i.

Kog pærerne i lagen i 5-10 min afhængigt af hvor hårde de var.

Jo blødere – jo kortere kogetid.

Sluk for varmen og lad pærerne ligge i lagen til de er kølet af.



Stegt vildsvinenakke


Find flere gode opskrifter på tilbehør til vildt HER eller en grøn salat HER
Se flere dejlige retter med vildt HER og Vildt - info

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 10.095 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her