Vildtret med dejligt
tilbehør. De fleste vildtretter er festmad, specielt hvis de ledsages af
spændende
tilbehør. Læg især mærke til saucen, der understreger den gode vildtsmag.
Til 6 personer.
Tilberedningstid: 1 time. Kan fryses
# Ingredienser
6 unge skovduer
salt og peber
1 lille klase grønne
vindruer
100 g smør
3 dl tør hvidvin
1-2 dl piskefløde
2dl portvin
* Tilberedning
1. Gnid du istandgjorte
duer både ind- og udvendigt med salt og peber.
Fyld dem med halve,
udstenede vindruer og kom 1 spsk smør i hver due.
Luk for åbningen med
en kød nål.
2. Brun duerne i
smør i en gryde.
Tilsæt halvdelen af hvidvinen samt 1-2 dl piskefløde.
Lad dem snurre under
låg i ½ time.
3. Tag duerne op og
hold dem varme.
Hæld resten af
hvidvinen i og tilsæt portvin.
Lad det koge sammen
nogle minutter og smag til med salt og peber.
Server duerne på et
fad med lidt af saucen over.
Resten af saucen
hældes i en skål og serveres til sammen med pommes duchesse.
Pommes duchesse
# Ingredienser
1 kg kartofler
3 dl fløde
2 æggeblommer
2 spsk smør
salt og peber
* Tilberedning
Kog de skrællede
kartofler møre i usaltet vand.
Hæld vandet fra og
mos dem.
Tilsæt kogende fløde
og rør æggeblommer og smør i.
Smag til med salt og
peber.
Sprøjt mosen ud i
toppe i et smurt, ovnfast fad eller læg den på med en ske.
Fordel smørklatter
over og gratiner ved 250 °C i 10-15 min. eller til overfladen er gylden.
Se flere dejlige retter med vildt HER eller en grøn
salat HER