Logo

Skinke, bouillonkogt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Skinke, bouillonkogt 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 2½-3 timer. Middelsvær at lave. Høj pris.
12-14 personer.

 
# Ingredienser til Skinke, bouillonkogt
4 kg letsaltet skinke med ben
3 løg
1 selleri
5 gulerødder
2 hele hvidløg
1 bdt persille
1 lille kvist løvstikke
1 stang kanel
2 spsk knuste hvide peberkorn
100 g farin (godt 1½ dl)
Spand eller stor gryde til opbevaring af skinken
*
Sådan laves Skinke, bouillonkogt
1. Sæt ovnen på 250 °C.
Læg løgene med skal på en plade og sæt dem i ovnen ca 5 min., til de er gyldenbrune, eller halver løgene og steg skære fladen gyldenbrun på en pande tilsat 1 spsk olie.

 
2. Læg skinken i en gryde og hæld så meget vand ved, at den netop er dækket.
Bring vandet i kog og skum suppen.

 
3. Rens grønsagerne, del dem i mindre stykker og kom dem samt de stegte løg med skal i gryden.
Tilsæt krydderier og farin og læg låg på gryden.
Lad skinken koge ved svag varme, beregn 50 min pr. kg skinke.
Skinken skal være rosa ved benet og saftig hele vejen igennem.
Lad skinken trække mindst 10 min i kogelagen.

 
4. Tag skinken op og læg den i en spand eller stor gryde.
Si suppen og hæld den tilbage i gryden.
Lad den koge ind uden låg i ca 10 min.

 
5. Hæld bouillonen over skinken og lad den køle af så hurtigt som muligt.
Når bouillonen er kold, bliver den geleagtig, og skinken konserveres i den.
Server skinken skåret i tynde skiver og server grønsager og Karseæggecreme med sennep, Grønt smør eller Brøndkarsesmør til.
Eller Kartoffelsalat, varm, med nye grønsager.

 
Tips: Bestil skinken letsaltet hos slagteren i god tid.
Skinken kan serveres varm, samme dag den er kogt, men den får den fineste smag, hvis den koges dagen før.
Skinken kan opbevares i bouillonen i køleskab ca 1 uge.

 

Se alle de bedste opskrifter med Skinke

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 6.977 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her