Dessert Lagkage. Arbejdstid: ca 1½ time Bagetid, kagebunde: 8-10 min. Svær at lave. Høj pris.
6-8 personer.
# Ingredienser
til Mokka-cognackage
Kagebunde:
150 g smør
sukker (1¾ dl)
3 æg
hvedemel ()
1 tsk bagepulver
½ dl sødmælk
2 tsk kakaopulver
Mokkacreme:
1 æg
sukker (2 spsk)
20 g hvedemel (2 spsk)
2½ dl sødmælk
2 tsk pulverkaffe
Cognacfromage:
3 æggeblommer
sukker (½ dl)
4 blade husblas
cognac
2½ dl piskefløde
Appelsinglasur:
flormelis ()
2-3 spsk frisk appelsinsaft
Endvidere:
¾ dl abrikosmarmelade
Pynt:
2½ dl piskefløde
ristede mandelspåner
3 lagkageforme
Sprøjtepose
*
Sådan laves Mokka-cognackage
Kagebunde:
1. Sæt ovnen på 225 °C.
Smør 3 lagkageforme.
Rør smørret blødt og rør det godt med sukkeret.
2. Tilsæt æggene, et ad gangen, og rør blandingen let.
3. Bland hvedemel og bagepulver og rør det i skiftevis med
mælken.
4. Kom 1/3 af dejen i en anden skål og bland kakao i denne
dej.
Kom kakaodejen i den ene af de 3 smurte lagkageforme.
Fordel resten af dejen i de 2 andre forme.
5. Bag kagebundene midt i ovnen 8-10 min. ved , eventuelt ad 2 gange.
6. Vend bundene ud på en bagerist og lad dem afkøle.
Mokkacreme:
7: Pisk æg, sukker og hvedemel godt sammen i en lille tykbundet
gryde. Undgå aluminium, det misfarver mad med æg og mælk.
8. Pisk mælken i æggemassen og giv den et opkog under stadig
piskning.
9. Sæt cremen til side til afkøling og smag til med
pulverkaffe.
Rør i cremen af og til, så den ikke trækker skind.
Cognacfromage:
10. Pisk æggeblommer og sukker luftigt.
11. Sæt husblassen i blød 6-8 min. i rigeligt, koldt vand.
Tag den op og smelt den i en skål over vandbad i det vand,
der hænger ved.
Tag den smeltede husblas fra varmen og rør cognacen i.
Rør den håndvarme blanding i æggeblommerne.
12. Pisk fløden stiv og vend den i æggemassen, når den
begynder at stivne.
Appelsinglasur:
13. Kom flormelissen i en skål og rør så meget appelsinsaft
i, at glasuren netop bliver tyktflydende. Vær varsom med appelsinsaften, få
dråber for meget kan gøre glasuren for tynd. Det kan reddes ved at tilsætte
lidt mere flormelis.
Vigtigt er det, at det går hurtigt, fordi glasuren ellers
stivner og bliver ubrugelig.
14. Fordel straks glasuren over en af de lyse bunde. Brug en
bredbladet (palet) kniv.
Anretning:
Læg chokoladekagebunden på et fad.
Fordel abrikosmarmeladen over.
Fordel mokkacremen over abrikosmarmeladen og dæk med den
lyse kage bund uden glasur.
Fordel forsigtigt cognac-fromagen oven på kagebunden og dæk
med kagebunden med glasur.
Pynt: Pisk fløden stiv og kom den i en sprøjtepose med
hakket/rillet tylle.
Sprøjt tæt hele vejen rundt langs kagens kant.
Drys de ristede mandelspåner over glasuren.
Tips: Den nederste bund kan eventuelt stænkes med
cognac, og cognacfromagen kan erstattes af Appelsinfromage.
Kagen kan pyntes med reven skal af ubehandlet appelsin eller
med høvlet chokolade.
Se de bedste opskrifter med Kaffe
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------