Det ser elegant ud
med kuvertbrød til en fin middag. De små kuvertbrød er en af de ting, du praktisk
kan lave på forhånd.
Mens du er i gang,
kan du jo lave en stor portion og lægge lidt i fryseren til en anden lejlighed.
Til ca. 60 boller
eller små brød. Hævetid: ca 45 min. Bagetid: 10-15 min.
# Ingredienser
50 g smør/margarine
5 dl mælk
50 g gær
250 g hytteost
2 tsk salt
1 kg (16½ dl)
hvedemel
æg til pensling
sesamfrø/birkes til drys
* Fremgangsmåde
1. Smelt smørret i
lidt af mælken.
Tilsæt resten af mælken, så den bliver håndvarm.
Rør gæren ud i lidt
mælk.
Bland det med resten
af væsken samt ost og salt.
Tilsæt 2/3 af melet
og slå dejen sammen.
2. Ælt den på et
melet bord med så meget hvedemel, at den bliver blank og smidig.
Lad den hæve på et
lunt sted, tildækket, i ½time.
3. Slå dejen ned og
ælt den igen.
Del den i mindre portioner, fx 4, der trilles til tykke pølser og skæres i små
stykker, (ca. 15 af hver pølse).
Form dem til boller,
mini-brød eller fletbrød.
Sæt dem på bagepapir
eller en smurt plade og lad dem efterhæve i 10-15 min.
4. Kuvertbrødene
skal pensles med sammenpisket æg.
De kan evt. drysses
med sesamfrø, birkes eller andet.
Bag dem i en varm
ovn ved 225 °C midt i ovnen.
De må ikke blive for
mørke.
Alt efter størrelsen
skal de have 10-15 min.
Lad dem køle af på
bageristen.
Små fletbrød
1. Del dejen i 4
portioner, der hver deles i 15 stykker.
2. Del hvert stykke
i 3, der trilles til lige lange pølser.
3. Flet de tre
pølser sammen og stik enderne ind.
4. Fletbrødene
pensles med æg og drysses med sesamfrø/birkes.
Tips: Kuvertbrød
egner sig glimrende til at fryse ned. Pak dem i mindre portioner i
fryseplastposer, der lukkes tæt til. Husk at skrive dato på pakkerne.
Holder sig mindst 1 måned.