En kagekone eller kagemand er en kage bagt med arme og ben.
En kagemand kan også fremstilles så den ligner en pige med kjole og kaldes så
“kagekone”.
Den bruges ofte til børnefødselsdage og pyntes ofte med
farvet glasur, marcipan og slik, så der fremkommer ansigt, hår og knapper.
1 stor kagemand eller 12 små
# Ingredienser
150 g smør
3 dl mælk
1 spsk sukker
1 tsk groft salt
50 g gær
400 g hvedemel
Pensling: sammenpisket æg eller fløde.
* Tilberedning
Smelt smørret og kom det i en røreskål.
Tilsæt mælk, salt og sukker. Rør gæren ud heri.
Slå melet i med en bageske
(hold ca. 2 spsk af melet tilbage, som bruges til
udrulning).
Når dejen er slået blank med skeen, stilles den til
forhævning ca. 20 min,
hvorefter den slås ned.
Nu er dejen nem at arbejde med.
Den deles i 2 kugler, der hver trilles til en pølse.
Hver pølse deles i 12 stykker.
Disse 24 stykker trilles til boller, der stilles med lidt
afstand
imellem på en smurt bageplade.
Stilles til efterhævning ca. 20 min.
Pensles med let hånd med æg.
Bages midt i ovnen i ca. 20 min ved 225 °C.
Pyntes med flormelisglasur, flag og evt. lys.
Tips: Du kan også rulle dejen ud til en stor plade og
udstikke små
kagemænd og kagekoner med en metaludstikker.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.