Logo

Jægersteg af tykstegsfilet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Jægersteg af tykstegsfilet

 
Denne dejlige Jægersteg giver en kraftig, pikant sauce. Tykstegsfilet er rigtig lørdagsmad. Det er noget af det møreste kød, man kan tænke sig. Magert og godt.
Til 6 personer. Tilberedningstid: ca 2 timer. Ikke særlig fryseegnet

 
# Ingredienser
1½ kg tykstegsfilet
salt, peber fra kværn

½ tsk paprika (edelsüss)
2 spsk sennepspulver

3 spsk olie
150 g bacon (i skiver)
3 dl bouillon (af terning)
20 perleløg

250 g kantareller eller champignon
2-3 dl rødvin

1-2 tsk maizenamel
tyttebærsyltetøj

 
* Fremgangsmåde
1. Tør kødet af. Bland peber, paprika og sennep.
Gnid det ind i stegen.

 
2. Klip baconskiverne i småstykker og steg dem gyldne i 1 spsk olie i en gryde.
Tag dem op med en hulske; brun stegen på alle sider i fedtstoffet.
Vend den med to træskeer.
Tilsæt kogende bouillon; skru ned for varmen og lad stegen snurre under låg i 1½ time.

3. Pil løgene og brun dem i 1 spsk olie på en pande.

Svits de rensede svampe i resten af fedtstoffet på panden.

 
4. Tag stegen op og dæk den med folie, så den holder sig varm.
Bring skyen i kog, hæld rødvinen ved og jævn evt. saucen med maizenamel udrørt i vand.
Smag den til med krydderier og tyttebær.

 
5. Skær stegen i skiver, der anrettes på et fad med svampe og bacon.
Hæld lidt af saucen (med løgene) over.
Server resten af saucen til sammen med hvide kartofler og tyttebær.

 
INFO: At braisere vil sige at stege med tilsætning af væde.
Metoden gør de mindre møre kødstykker saftige og velsmagende. Kødet kan også marineres inden stegningen - det mørner. Både kød og sauce får en fin smag, hvis kødet steges med lidt af marinaden. Spæd med måde, hvis den er stærkt krydret.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 7.265 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her