En gammeldags
festdessert, som bliver som et sandt kunstværk, hvis du an retter frugten smukt
på fadet. Denne gode dessert hitter altid! Kan virkelig anbefales
Tid: 60 min + 3
timer for geléen at stivne. 4 pers.
# Ingredienser
2-3 modne pærer
eller 1 ds. (400 g)
2 modne papaya-
eller mangofrugter
1 ds. kiwifrugt (400
g)
1 ds. ananas i
skiver (400 g)
100 g blå druer
GELÉEN:
8 blade husblas
saften af 2 citroner
(1 dl)
2 dl hvidvin
5 dl vand
1 dl sukker
* Fremgangsmåde
1. Begynd med geléen.
Læg husblassen i blød i koldt vand.
2. Bland citronsaft,
vin og vand med sukkeret.
Rør til sukkeret er
opløst.
3. Kram husblassen
op af vandet og smelt den ved svag varme
eller i mikroovnen. Rør det forsigtigt i vinblandingen.
4. Hæld 1/3 af geléen
på et serveringsfad og lad den stivne.
Stil resten koldt.
5. Skræl imens
frugterne og fjern evt. kerner.
Lad frugt fra dåse
løbe godt af.
Skær frugten i
smukke både eller stykker.
6. Når geléen på
fadet er stivnet lægger du frugten i et smukt mønster ovenpå.
Sørg for at alle
stykkerne sidder fast, inden den resterende gelé hældes over.
Stil fadet koldt
mindst 3 timer.
7. Pynt evt. med
nogle smukke blade og server desserten med små fine mandelkager.
Tips: Brug ikke frisk kiwifrugt og frisk ananas. De
indeholder et enzym som gør at geléen
ikke stivner.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Is og sorbet
Se alle de bedste opskrifter med Frugt og bær
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------