Logo

Fiskesuppe med jomfruhummerhaler - bedst på Kogebog.dk 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fiskesuppe med jomfruhummerhaler - bedst på Kogebog.dk 💘 

 
Fiskesuppe opskrift – Prøv at lave denne lækre suppe, med fiskefilet og jomfruhummer, perfekt til en varm forret, når du vil glæde dine gæster.
8-10 personer.

 
# Ingredienser
50-60 rå jomfruhummerhaler (ca. 500 g)
6 rødtungefileter uden skind (ca. 400 g)
4 forårsløg (ca. 150 g)
2 fennikler (ca. 300 g)
2 liter fiskebouillon
3 gulerødder i grove stykker (ca. 150 g)
2 løg i grove stykker (ca. 100 g)
½ tsk groft salt

 
Pernodflødeskum:
¼ liter piskefløde
2 spsk Pernod
1 tsk friskpresset citronsaft
1 dl frisk, hakket dild
1 dl vand
2 spsk friskpresset citronsaft
½ tsk groft salt
5 sorte peberkorn

 
Tilbehør:
20-24 kuvertbrød, se opskrift
Drikkevarer:
kølig fino sherry eller en tør, hvid mousserende vin, fx cava

 
* Tilberedning
Pil jomfruhummerhalerne - gem skallerne.
Rens og tør fisken.
Skær den i mindre, mundrette stykker.
Skær bund og top af forårsløgene.
Gem toppene og skær de rensede forårsløg i tynde strimler.
Fjern de yderste grove blade og stokken fra fenniklerne.
Gem blade og stok.
Skær de rensede fennikler i korte, tynde strimler.

 
Kom hummerhaleskaller. blade og stok fra fennikler, forårsløgtop,
bouillon og de øvrige ingredienser i en stor gryde.
Kog bouillonen ved svag varme og under låg i ca 20 min.
Fjern grønsager og skaller med en hulske.
Sæt et kaffefilter i en sigte over en skål og si suppen gennem filteret
(udskift evt. filteret 2-3 gange).
Kog suppen ind, til der er ca 1½ liter, Smag til.

 
Pernodflødeskum: Kom fløde, Pernod og citronsaft i en skål.
Pisk det til et let skum og vend den hakkede dild i.
Stil flødeskummet tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Smag til.

 
Bring imens vand tilsat citronsaft, salt og peberkorn i kog i en gryde.
Damp jomfruhummerhaler og fisk ved svag varme og under låg i ca. 3 min.

 
Ved serveringen: Fordel fennikelstrimler, rødtungefilet,
jomfruhummerhaler og forårsløg i varme portionsskåle.
Hæld den varme suppe over. Server Pernodflødeskummet til.

 
Tips: Fennikel og Pernod kan erstattes af porre og cognac.
 Er fryseegnet (pillede jomfruhummerhaler og den indkogte suppe)

 
Se alle de bedste opskrifter med Suppe

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.171 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her