Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Kogetid, bouillon: 1
time Stegetid: ca. 2 timer Middelsvær at lave. Retten er dyr. (4 personer)
# Ingredienser til And
i rødvin:
1 (friskslagtet) and (2,5-3 kg)
salt og peber
1 pastinak
6 skalotteløg
2,5 dl rødvin (bordeaux)
2 tsk Maizenamel
1,5 dl fløde
Andebouillon:
lidt smør eller andefedt
hvirvelhals, kråse, hjerte og vingespidser
1 lille (skalotte) løg
Ufarvet bomuldsgarn eller kødnåle
Ovnfast fad eller lille bradepande
* Sådan laves And i
rødvin:
1. Skær vingespidser, hvirvelhals og gump fra.
2. Svits vingespidser, hvirvelhals (delt en gang), indmad og
det grofthakkede løg i lidt smør eller andefedt, dæk med koldt vand og lad det
koge småt under låg 1 time.
Si bouillonen.
3. Sæt ovnen på 225°C. Skræl pastinakken og skær den i
terninger.
Pil og halver løgene.
Kom ca. halvdelen af pastinakterninger og løg i anden.
Luk med kødnåle eller sy med ufarvet bomuldsgarn.
4. Gnid anden med salt og peber.
Læg den i et ovnfast fad eller en lille bradepande med
brystet nedad.
Steg den midt i ovnen, 15 min.
Vend anden og steg den endnu 15 min.
Dæmp varmen til 160 °C.
5. Hæld fedtet fra. Kom resten af urterne og rødvinen i
fadet.
Steg anden 1½-2 timer afhængig af størrelsen.
6. Tag anden op af bradepanden og hold den varm i den
slukkede ovn, mens saucen laves.
7. Si skyen over i en gryde. Lad skyen stå til fedtet har
samlet sig og skum det.
Kog skyen lidt ind og tilsæt ca. 2 dl andebouillon.
Rør Maizenamelet ud i fløden og pisk det i skyen.
Lad saucen småkoge et par min. og smag den til med salt og
peber.
8. Tag fyldet ud. Skær anden ud (se: And) og anret den på et opvarmet fad.
Læg urterne ved og hæld evt. lidt sauce over. Server resten
af saucen til.
Annakartofler kan serveres til.
Tips: Majroer eller persillerod kan erstatte pastinak.
Se flere
opskrifter med And
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------