Lækkeri Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 20 min. Bagetid: 50-60 min. Let at lave. Lav pris.
# Ingredienser
til Marengs
4 æggehvider (ca )
1 spsk sukker
Endvidere:
sukker (godt )
90 g flormelis (knap )
*
Sådan laves Marengs
1. Sæt ovnen på 130 °C.
Pisk æggehviderne halvt stive og kom 1 spsk sukker i.
Pisk dem herefter meget stive, det vil sige, at der skal
piskes flere min, efter at hviderne er så stive, at de holder formen.
2. Bland sukker og flormelis.
Vend denne sukkerblanding i de meget stive æggehvider.
3. Beklæd en bageplade med bagepapir eller med
pergamentpapir gnedet meget sparsomt med smør eller olie og drysset meget let
med mel.
Dette kan også gøres direkte på bagepladen.
Marengs er sarte sager, der nemt kan smuldre, når de tages
af pladen, og bagepapiret er en afgjort lettelse.
4. Sæt marengsdejen på i små toppe eller kager med et par
skeer.
Eller brug en sprøjtepose med en rillet tylle 1½- i diameter.
5. Bag marengsene lyst gyldne og gennemtørre i 50-60 min.
De skal være høje, lette og tørre.
6. Tag pladen ud og tag marengsene af med det samme.
Bruges der ikke (bage) papir, er en flad, skarp kniv en god
hjælp.
Lad marengsene blive helt kolde, utildækkede, på en rist.
Tips: Marengsene kan opbevares i uger, hvis de
opbevares tørt og tillukket.
Dejen kan også sprøjtes til 2 marengsbunde med i diameter. Så skal
bagetiden øges med 10-15 min. Er marengsbunden ikke plan, kan den helt tørre
bund skæres flad med en meget skarp kniv, så den ligger plant, før den lægges
sammen om fyldet.
Marengsdejen kan tilsættes 2-4 spsk malede eller fint
hakkede nødder eller mandler.
Eller 1 spsk kakaopulver.
1 æggehvide vejer ca og fylder ca 1/3 dl, beregnet på
mellemstore æg.
Se alle de bedste opskrifter med Marengs
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm
køleskab, Mad til 1
person eller Mad på 30
min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------