Luftig kartoffelmos med stegt bacon og løg. Nyd med groft
rugbrød og surt. Den bedste opskrift på en god dansk klassiker.
Arbejdstid: 30 min. Koge/stegetid: ca. 30 min. Ikke
fryse-egnet. 4 personer
# Ingredienser til Brændende kærlighed:
Kartoffelmos:
1½ kg melede kartofler (fx King Edward)
ca. 4 dl mælk
25 g smør
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
"Kærligheden":
250 g tørsaltet bacon (terninger)
1-2 spsk olie
2-3 løg (tynde skiver)
Drys: hakket persille
Tilbehør: rugbrød og syltede rødbeder
*
Sådan laver du Brændende kærlighed:
KARTOFFELMOS: Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker.
Kog dem møre i usaltet vand , der akkurat dækker (ca. 20
min.).
"KÆRLIGHEDEN": Steg baconterningerne gyldne på en
pande med olie.
Tag det af panden med en hulske, kasser ca. halvdelen af
fedtstoffet på panden og steg løgene blanke ved svag varme.
Hæld kogevandet fra kartoflerne (gem lidt) og damp
kartoflerne tørre i gryden.Mos kartoflerne med en kartoffelmoser eller i en purépresse.
Varm mælken og rør den i mosen til passende konsistens.
Tilsæt evt. lidt af kogevandet, til mosen er let og luftig.
Rør smør i mosen og smag til med salt og peber.
Server hele "kærligheden" - kartoffelmos med stegt
bacon og løg og drys med persille.
Server brød og syltede rødbeder til.
Se alle de bedste opskrifter med brændende kærlighed HER
Kilde: Hjemmets bedste MAD