Drikke. Arbejdstid: 20 min. Kogetid i alt: 20-25 min. Afdrypning: ca 30 min. Let at lave. Lav pris. Mængde: ca 1½ l
# Ingredienser
til Ribssaft
2 kg modne ribs
5 dl vand
300 g sukker (ca 3½ dl) pr. l siet saft
evt. konserveringsmiddel
Flasker
*
Sådan laves Ribssaft
1. Skyl ribsene i koldt vand, det er ikke nødvendigt at
ribbe dem.
Kom ribsklaserne i en gryde sammen med vandet, bring det
langsomt i kog og kog bærrene under låg ved svag varme 15-20 min.
2. Lad saften dryppe af gennem et klæde eller en saftpose ca
30 min, men tryk eller pres ikke, så bliver saften uklar.
Har man ikke pose eller stativ, kan klædet bindes om benene
på en vendt taburet og skålen sættes under.
Sørg for, at skålen til saften er stor nok.
3. Mål saften og kom den tilbage i gryden.
Tilsæt sukkeret og kog saften uden låg, under omrøring, ca 5
min, til sukkeret er opløst.
4. Tag gryden fra varmen, skum saften og tilsæt evt
konserveringsmiddel ifølge anvisningen på emballagen.
5. Hæld den kogende saft på rengjorte, varme flasker, ellers
springer de, og bind straks til.
Opbevar saften svalt og mørkt.
Tips: Brug ribssaften til saftevand fortyndet med
vand til passende smag.
Eller brug saften til saftsauce, til gelé, til kager eller Ribsgelérand.
I stedet for at anvende konserveringsmiddel kan saften
henkoges 10 min ved 85 °C.
Se Henkogning.
Se alle de bedste opskrifter med Ribs
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------