Logo

Gulerodssuppe, Peberkylling og Chokoladekage med hindbærpuré

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gulerodssuppe, Peberkylling og Chokoladekage med hindbærpuré

Kig ind i spisestuen på Sandagergaard. Denne menu er testet af Kogebog.dk 11-03-2019 og kan varmt anbefales - det er lækkert...

 


Gulerodssuppe, Peberkylling og Chokoladekage med hindbærpuré

 
Cal-a-vie gulerodssuppe
Opskriften er amerikansk og stammer fra en health farm i Californien.
Suppen er serveret på tallerkener fra Portugal. På sølvbestikket ses initialerne EvB, for Erich von Bernstorff, med grevekrone ovenover.
(6 pers.)

 
# Ingredienser
6 gulerødder i skiver
2 store hakkede zittauerløg
1½ l kyllingesuppe eller bouillon
2-3 tsk karry
salt og peber
lidt flødeost
olie
purløg
*

 
Olie kommes i en tykbundet gryde.
Sautér løg, gulerødder og karry, uden at de bliver brune.
Tilsæt suppen og lad den koge ved svag varme under låg i ca. 20 min.
Blend suppen, hæld den tilbage i gryden og smag den til med salt og peber.
Varm suppen igennem og tilsæt lidt flødeost.
Lad suppen koge ved svag varme, til flødeosten er smeltet.
Pynt med purløg.
Serveres med flûte eller ristet brød.

 
Gulerodssuppe, Peberkylling og Chokoladekage med hindbærpuré

 
Parteret peberkylling med ris.
(8-10 pers.)

 
# Ingredienser:
2 store kyllinger - hver kylling parteret i 18 dele
4 røde peberfrugter
4 grønne peberfrugter
4 løg
3 dl bouillon
2½ dl fløde
lidt olie eller smør
hvidløg efter smag
salt og peber
*

 
Peberfrugter og løg og evt. hvidløg svitses i lidt olie i ca. 3-4 minutter og tages op.
Kyllingestykkerne brunes i samme gryde, 3-4 stykker ad gangen.
I et ildfast fad lægges først et lag grønsager, derpå kyllingestykkerne og herefter igen grønsagerne. Tilsæt bouillon, dæk fadet med alufolie og sæt det i ovnen ca. 1 time ved 220 °C.

 
Fløden gives et opkog i kyllingegryden og sigtes.
Hældes ved kyllingeretten og simrer med de sidste 5 min.
Serveres med ris og pyntes med skiveskårne tomater.

 
Gulerodssuppe, Peberkylling og Chokoladekage med hindbærpuré

 
Chokoladekage med hindbærpuré og vaniljeis
Grevindens dessert, serveret på portugisiske tallerkener fra Mottahedeh fabrikkerne, som har specialiseret sig i at kopiere Famille Verte-porcelæn fra kejser Hang Hsi's tid 1662-1722. Mottahedehs kopier bruges bl.a. i Det Hvide Hus' gæsteafdeling i Washington.
(6 pers.)

 
# Ingredienser:
200 g sukker
2 æg
200 g smør
200 g mørk chokolade
60 g hvedemel


Tilbehør:
750 g hindbær

evt sukker
evt lidt brombær
½ liter vaniljeis
*

 
Pisk sukker og æg skummende.
Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den over vandbad sammen med smørret.
Lad det afkøle og rør det i æggemassen.
Tilsæt melet og rør dejen godt og hæld den i en velsmurt springform.
Bag chokoladekagen i ca. 15 min. ved 200 °C.
Tag den ud og lad den blive helt kold.
Kagen bliver ikke fast indeni, men blød som konfekt.
Skyl hindbærrene og lad dem dryppe af.
Tag en tredjedel af de pæneste hindbær fra og blend resten.
Tilsæt hindbærpureen en smule flormelis.


Anretning: Skær kagen i smalle lagkagesnitter.
Anret stykkerne på portionstallerkner, hæld lidt af hindbærpuréen ved og pynt med hindbær og evt brombær.
Læg en skive eller kugle vaniljeis ved hver portion.

 
Opskrifter fra Sandagergaard / Gyldensteen

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 11.153 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her